Milli Eğitim Bakanlığı yüz yüze eğitimle ilgili bir açıklama yaptı. Yüz yüze eğitim için çocuğunu okula göndermek istemeyen veli yazılı onay verdiği taktirde çocuk okula gitmeyecek ve devamsız sayılmayacak. Yüz yüze eğitimle alakalı tüm sorular ve cevapları haberimizde...
Milli Eğitim Bakanlığı 81 ile gönderdiği yazıyla yüz yüze ve uzaktan eğitimde aşamalı geçiş planı yönünde 12 Ekim Pazartesi günü başlayacak olan ikinci aşamanın uygulama programının detaylarını paylaştı.
Haftada 2 gün yüz yüze eğitim
-1, 2, 3 ve 4. sınıflar ve ortaokul 8. sınıf öğrencileri haftada 2 gün olacak şekilde toplam 12 ders saati yüz yüze eğitim görecek. İmam Hatip okullarında okuyan öğrenciler ise haftada 2 gün olacak şekilde toplam 14 ders saati yüz yüze eğitim görecek. Liselere hazırlık ve lise son sınıfta (12. sınıf) öğrenciler ise yine haftada 2 gün olacak şekilde toplam 16 ders saati yüz yüze eğitim alacak.
-Sınıflar, öğrencilerin sayısına göre gruplara ayrılarak sosyal mesafe ayarlanacak. Her ders 30 dakika, teneffüsler 10 dakika olacak. Ayrıca valilik kararları doğrultusunda ilkokullar ve ortaokul 8. sınıflarda Cumartesiler de yüz yüze eğitim yapılabilecek.
Okul öncesi yüz yüze eğitim haftada 5 gün
-Okul öncesi eğitim veren kurumların tamamında haftada 5 gün yüz yüze eğitim yapılacak. Her ders günü 6 etkinlik saati ders verilebilecek.
-Köy vb. az nüfuslu yerleşim yerlerinde ilk, orta ile İmam Hatip okullarındaki tüm sınıflarda il Hıfzıssıhha kurullarının il ve ilçe milli eğitim müdürlükleriyle iş birliği yaparak alacağı kararlar doğrultusunda derslerin tamamı yüz yüze eğitim yoluyla yapılacak. Birleştirilmiş sınıf uygulamasıyla eğitim yapan tüm ilkokullarda dersler yüz yüze eğitimle işlenecek.
-İlkokul ve ortaokulda Türkçe, hayat bilgisi, matematik, fen bilimleri, sosyal bilgiler, inkılap tarihi ve Atatürkçülük, din kültürü ve ahlak bilgisi, yabancı dil dersleri yüz yüze eğitim yöntemiyle işlenecek. İmam hatip ortaokul 8. sınıf öğrencileriyse Türkçe, matematik, fen bilimleri, inkılap tarihi ve Atatürkçülük, din kültürü ve ahlak bilgisi, yabancı dil, Kuran-ı Kerim ve Arapça dersleri yüz yüze eğitim yöntemiyle işlenecek.
-Lise hazırlık sınıfları ile 12. sınıf öğrencileri haftalık ders çizelgelerinde gösterilen ortak, seçmeli ve mesleki derslerinden okul yönetiminin belirlediği yüz yüze eğitimle, bunların dışında kalanlar ise uzaktan eğitim yöntemiyle verilecek.
Veli onayı gerekli
-Yüz yüze eğitim kapsamı dışındaki tüm dersler uzaktan eğitim metoduyla verilecek. Uzaktan eğitimle ilgili tüm tedbirler okul yönetimleri tarafından alınacak.
-Yüz yüze eğitim için çocuğunu okula göndermek istemeyen velilerden yazılı onay alınacak. Velisinden onay alınan ve okula gelmeyen çocuk devamsız sayılmayacak. Okula bu yolla gelmeyen çocuklar uzaktan eğitim yoluyla öğrenimine devam ederek bağlı olduğu sınıfın müfredatından sorumlu olacak.